Annonce:

Dropper V8-motor for ikke at køre længere på literen

Det kan lyde mærkeligt, men den markant mindre 3-liters V6-motor, der har afløst den 5,7-liters V8-motor i RAM 1500, kører ikke længere på literen.

Besøg vores annoncør:

Der er forskel på den nye og den gamle RAM 1500. Bare ikke der, hvor det egentlig skulle tælle mest. Nemlig på brændstoføkonomien.

Nye officielle tal fra de amerikanske myndigheder viser, at den gamle RAM 1500 med en 5,7-liters V8-motor ved kombineret kørsel kommer præcis lige så ‘langt’ på en liter benzin som den nye udgave med en 3-liters V6-motor.

Det skriver Motor1.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og langt er en overdrivelse. For selv når vi konverterer amerikanernes brændstoføkonomiske opgørelse, der foregår i gallons, til kilometer pr. liter, ser det skidt ud.

LÆS OGSÅ: Der er fundet kokain og snifferør i hjemmeplejebil

18 miles pr. gallon i USA svarer til, hvad vi herhjemme vil sige er 7,7 km/l. Eller en periodisk grøn afgift på – og hold nu fast – 7.150 kroner. Og det er halvårligt. Av, av, av!

Men det er faktisk billigt sluppet. For hvis den nye RAM 1500 havde været en 3-liters diesel, ville regningen lyde på 13.040 kroner. Igen – halvårligt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Med andre ord ligger tanken om at importere sådan en sag nok rimelig fjern for de fleste. Men så igen, hvor dyrt kan det egentlig blive?

Jo, den dyreste halvårlige afgift i Danmark rammer dieselbiler, der går under 5,1 kilometer pr. literen. Det koster hele 19.980 kroner halvårligt, når bilen er indregistreret efter 2. oktober 2017.

Læs flere nyheder fra og om RAM lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler