Annonce:

Disse bilmærker sælger ingen biler i Danmark

Kan du huske Smart? Hvis svaret er nej, er du på linje med alle andre danske bilkøbere. I hvert fald når det kommer til indkøb af fabriksnye biler.

Besøg vores annoncør:

I løbet af de første fire måneder af 2024 har ikke en eneste dansker købt en fabriksny Smart. Det tysk-kinesiske mærke solgte i øvrigt bare én bil herhjemme i samme periode sidste år.

Det viser tal fra De Danske Bilimportører – som i dag kalder sig Mobility.

Når det så er sagt, er der flere mærker, som danskerne også kører uden om. Det skyldes dog ikke nødvendigvis, at de er ukendte eller kommer fra Kina.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

På grund af registreringsafgiften på 150 procent er Ferrari ikke blandt de bilmærker, der bare spytter biler ud på de danske veje. Snarere tværtimod.

LÆS OGSÅ: Nils har lovet, han aldrig kører langt i en elbil igen

Fabrikken fra Maranello har fået én dansker ud at køre i en helt ny bil i Danmark. Altså indtil videre i 2024. Lamborghini går det ikke meget bedre for. Én bil er det blevet til.

Men det er faktisk fem biler færre end samme periode sidste år. Men nu er det jo bilmærker, der ikke sælger, denne artikel egentlig handler om.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

For hvad har mærker som Jiayuan, Eagel, Micro og Xingyun til fælles med Ferrari? Ikke meget andet end salgstallene i Danmark. Et stort, rundt 0.

På den anden side skal vi heller ikke mere end et år tilbage i tiden, før Alfa Romeo, Lotus og Fisker heller ikke solgte nogle biler i Danmark.

Sidstnævnte – altså Fisker – er i øvrigt netop gået konkurs. Og det efterlader de mellem 300 og 350 danske Fisker Ocean-ejere i en alvorlig kattepine. Mulighederne for hjælp i den konkurs, der altså nu er en realitet, er nemlig yderst begrænsede. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler