Annonce:

Det her er verdens første Toyota GT86 med BMW V10

Tilføjelsen af en S85 V10 fra BMW’s M5 generation E60, gør Toyota GT86 til et frygtindgydende Time attack-våben

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Der findes allerede mange GT86’ere med anden motor – og mange flere hestekræfter mellem forhjulene – end Toyota kan levere. Et eksempel er drifteren Ryan Tuercks vilde swap med V8’eren fra en Ferrari 458 Italia.

En andet og mindre kendt motorudskiftning kommer fra australske Zoom Garage, der har fået lagt en fem-liters S85 V10’er fra BMW E60 M5 ned i den lille japaner som erstatning for den oprindelige to-liters firecylindrede bokser.

LÆS OGSÅ: KOENIGSEGG – AGERA RS KAN RAMME 482 KM/T

I stedet for at bruge E60’erens halvautomatiske SMG-løsning, har australierne valgt at lade kræfterne fra V10’eren gå gennem en sekstrins manuel gearkasse fra E92 M3. Dog ikke unden tilpasningsproblemer modsat motoren, som Zoom Garage hævder gled relativt let ned mellem forhjulene på Toyota’en.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men opsætningen kører. Og i sit nuværende setup kørt ind på E85-benzin, yder V10’eren 520 hestekræfter. Imponerende nok er V10-maskinen blot 20 kilo tungere end den oprindelige bokser-motor. Den beskedne vægtforskel er dog kun en realitet, fordi Zoom Garage har udsat V10’eren for en massiv slankekur.

LÆS OGSÅ: GAL KADETT C MED BIMMER V8 TERRORISERER DE SVENSKE VEJE

Bilen konkurrer i World Time Attack Challenge, hvor den senest har kørt på Sydney Motorsport Park og ifølge Zoom Garage præsteret overraskende godt.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Det er ingen hemmelighed, at Toyota og BMW i øjeblikket samarbejder om kommende modeller. Henholdvis den nye Supra og den næste Z4. Vi ville ønske, BMW fandt den gamle V10’er frem igen som en del af udviklingen.

 

 

 

Annonce:


 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler