Reklame:

Det er ALDRIG sket før – får tilladelse til at teste flyvende bil

Bilen skal – hvis alt går som planlagt – kunne købes allerede i 2025.

Det der med flyvende biler er ikke mere fremtidsagtigt, end at det om bare to år skal være muligt købe én.

Som de første nogensinde har firmaet Alef Aeronautics mandag i denne da også fået de amerikanske myndigheders tilladelse til at teste en flyvende bil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Finans.

– Det er et lille skridt for fly, et kæmpe skridt for biler, siger Jim Dukhovny, der er administrerende direktør i Alef Aeronautics, i en pressemeddelelse fra virksomheden.

LÆS OGSÅ: Kommune forbyder alt parkering: “Vi gør det ikke, fordi vi kan”

Bilen, der blev præsenteret i oktober sidste år, har det faktisk været mulig at bestille lige siden. Og Alef Aeronautics har ikke gjort forskel på, om det er private eller virksomheder der er kommet med pengene.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Og penge skal der til. Alef Aeronautics siger selv, at den flyvende bil vil koste omkring 300.000 dollar at købe, Og vil man det, skal der betale despositum inden.

Det er U.S. Federal Aviation Administration (FAA), som har givet tilladelse til at teste bilen. Det betyder dog ikke, at den bare må flyve rundt over alt i amerikanernes luftrum.

Tilladelsen kommer med klare begrænsninger, for hvad bilen må flyves til samt hvorhen. Til gengæld kan lette og lande lodret.

Reklameblok:


Ligesom den selvfølgelig kan bruge sin hjul på almindelig, offentlig vej. Bilen, der kun kører på strøm, kan udover føreren have én anden med.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?