Reklame:

Danske mekanikere jubler over EU-dom

En dansk brancheforening kalder den nye EU-dom ‘en kæmpe sejr’ for de frie værksteder herhjemme.

Hos Dansk Bilbrancheråd hylder man en ny afgørelse fra EU-domstolen.

Afgørelsen betyder nemlig, at bilmærkerne ikke må kræve, at data kun hentes ud af biler OBD-stik med bilmærkernes egne testere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Testere som i øvrigt er koblet på bilproducernes egne servere.  Det skriver Dansk Bilbrancheråd i en pressemeddelse.

Bilfabrikanten – i dette tilfælde FCA (Fiat-Chrysler der i dag hedder Stellantis, red.) – mente, at det var helt lovligt at stille som krav, at data skulle hentes via en originaltester koblet til FCA’s server.

LÆS OGSÅ: Sker i 2025 – hovedstaden forbyder samtlige benzin- og dieselbiler

Den metode vil i øvrigt sikre, at bilproducenten kendte den præcis identitet på mekanikeren, som havde sat testeren til bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Fiat-Chrysler forsvarede sig med, at man på den måde beskyttede sig mod bl.a cyberkriminalitet. Men den undskyldning købte EU-domstolen altså ikke, lyder det fra Dansk Bilbrancheråd.

– En bilfabrikant er sat til vægs – dataadgangen er sikret, og det er en kæmpe sejr for de frie værksteder i hele Europa, udtaler organisationens adm. direktør Erik S. Rasmussen.

Nu går EU-domstolens afgørelse tilbage til det tyske retsvæsen, hvor sagen tog sit udspring, hvor der skal falde en endelige afgørelse. Dansk Bilbrancheråd mener, at også den afgørelse går imod Fiat-Chrysler.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?