Annonce:

Sådan vandt Dan over politiet – “Dommeren blev rasende på betjenten”

Politiet har ikke altid ret. Heller ikke selvom der sidder en betjent i en fotovogn, konstaterer Dan Jespersgaard.

Besøg vores annoncør:

Man må hverken forhindre politiet i deres arbejde eller kalde betjentene noget dumt. Sidstnævnte går i øvrigt begge veje, så da Dan Jespersgaard fra Aars sag om en rasende fotovognsoperatør endte i retten, fik politiet en lang næse af dommeren.

For syv år siden er Dan Jespersgaard sammen med sin datter på vej hjem fra en tur i Elgiganten. Kort inden, de er hjemme, taber datteren ved et uheld sin is i bilen.

– Der er is uber alles, som Dan Jespersgaard fortæller sin historie i en mail til Boosted.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men da Dan Jespersgaard kører i området hver dag, ved han, at der bare lidt længere fremme er en rasteplads, hvor han og datteren kan holde ind for at få ryddet op i bilen.

LÆS OGSÅ: Sådan vil Ford sikre sig at du “ALDRIG” glemmer selen

Her holder en rasende betjent
Vel fremme på rastepladsen begynder Dan Jespersgaard at fjerne is fra passagersædet. Han når dog ikke at gøre det længe, før han bliver råbt an. Da Dan Jespersgaard kigger op, viser det sig at være en betjent i dårlig humør.

Dan har parkeret midt i den linje, som betjenten bruger til at blitze bilister inde fra sin fotovogn som også holder på rastepladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Han beder mig om at fjerne min bil omgående, ellers skulle han nok få nogen til det. Og så kalder han mig ellers en idiot, skriver Dan Jespersgaard.

Her bliver Dan Jespersgaard en anelse provokeret. Så betjenten får at vide, at han også er en idiot. Det skal straks koste Dan Jespersgaard en sigtelse for at fornærme politiet. For det må man ikke. Ligesom man heller ikke må hindre politiets arbejde. Så det bliver Dan Jespersgaard også sigtet for.

Vi ses i retten
Dan Jespersgaard bliver præsenteret for et samlet bødeforlæg på 4.500 kr. Det er han dog ikke meget for, så han vælger at få bødeforlægget prøvet i retten. I mellemtiden har datteren på sin fars opfordring taget billeder af fotovognens placering. Et smart træk skulle det vise sig.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

LÆS OGSÅ: Sådan vandt Morten over politiet

Da sagen et år senere lander i retten, er både Dan, datteren og betjenten fra rastepladsen mødt op. Politiet og anklagemyndigheden lægger ud. Det gør de med beskyldningen, om at Dan Jespersgaard har kaldt betjenten for idiot. Samtidig viser politiet billeder af fotovognens placering på rasteplads.

Dommer bliver – også – rasende
Dan Jespersgaards datter kan dog vise billeder af præcis samme fotovogn et helt andet sted på rastepladsen. Og det får politiets sag til at falde fra hinanden, i hvert fald i dommerens øjne.

I retten forklarer Dan Jespersgaard, at der findes to slags betjente. Dem som kan finde ud af at passe deres arbejde og dem som ikke kan. Det får ifølge Dan Jespersgaard to advokater til at grine. Men dommeren har hørt nok.

– Dommeren tager ordet og begynder at råbe til betjenten, at hvis han vil beholde sit arbejde, så skal der en anden indstilling til fra hans side, skriver Dan Jespersgaard.

Det eneste, Dan Jespersgaard i øvrigt blev dømt for, var fornærmende tiltale mod betjenten.

– Men jeg tog straffen med oprejst pande, som han skriver.

Om Dan Jespersgaard så i øvrigt vidste, at han holdt i vejen for en fotovogn i første omgang, er en anden sag.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler