Annonce:

By lækkede data om 45.000 blitzede bilister

I den tyske by Köln er bystyret kørt ind i en skandale med fartkameraer. Først virkede de ikke, nu er data fra dem lækket.

Besøg vores annoncør:

I den tyske by Köln er der meget dårligt styr på fotofælder. Tilbage i oktober sidste år kom det frem, at en række fotofælder på en af byens broer slet ikke virkede.

Og nu viser det sig, at bystyret ved en fejl har lækket data om 45.000 bilister, som har kørt for stærkt i byen. Altså på steder, hvor blitzen virkede.

Det skriver den tyske avis Kölner Stadt-Anzeiger.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Lækagen betød, at bystyret havde 45.000 nummerplader liggende på en af kommunens portaler, som har været frit tilgængelig for offentligheden siden 2017.

LÆS OGSÅ: Sådan snyder værksteder bilisterne, siger mekaniker

I datasættet kunne man se alt fra nummerpladen over bilens hastighed forbi fotofælden samt hvor og hvornår blitzen blev udløst.

Da historien kom frem sidste år, undskyldte bystyret sig med, at man endnu ikke kendte den præcise årsag til den kæmpe lækage.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Først da Kölner Stadt-Anzeiger gjorde bystyret opmærksom på fejlen, blev den offentlige adgang til de mange nummerplader fjernet. Bilisterne har dog ikke fået nogen undskyldning.

Modsat tyskernes ihærdige jagt på bilisterne har Italiens transportminister Matteo Salvini flere gange kritiseret politiet og de lokale myndigheder rundt omkring i landet for kun at bruge fotofælderne som en undskyldning for at skrabe penge sammen.

Den manøvre, som både kommuner og politiet benytter sig af, lukkede Salvini derfor delvist ned for nylig. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs mere om politiets jagt på bilister lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler