Annonce:

BMW om ulovlig reklame: “Vi samarbejder med politiet”

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt den danske BMW-importør, som ikke har noget belæg for påstande, man brugte tilbage i 2021 og 2022.

Besøg vores annoncør:

Tilbage i 2021 og 2022 påstod den danske BMW-importør, at mærket var ‘om verdens mest bæredygtige bilproducent’.

Men det har bilmærket absolut intet belæg for at påstå. Og derfor kunne forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i juli måned meddele, at hun har politianmeldt den danske importør for vildledende og altså ulovlig markedsføring.

Selv er den danske BMW-importør ikke meget for at kommentere den dummert, man nu er blevet taget i.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men overfor Motor-magasinet kan BMW i Danmark bekræfte, at man har fået en sag på halsen. Importøren fortæller dog fagmediet, at man har været i dialog med forbrugerombudsmandens kontor siden sommeren sidste år.

LÆS OGSÅ: Medie: Mercedes har ombestemt sig – “C63 og E63 AMG får V8-motor igen”

– Vi assisterer naturligvis Forbrugerombudsmanden og politiet med ønskelig information og materialer i denne sag. Vi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til den igangværende sag, lyder det i et skriftlig svar fra importøren.

Ulovlig markedføring straffes som regel med bøde. BMW i Danmark er absolut ikke den eneste importør, forbrugerombudsmanden har haft fat i. I september sidste år fik Ford i Danmark en bøde på 200.000 kr. for skjult reklame.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Hvis virksomheder anvender kendte til at promovere produkter, så skal det naturligvis også være tydeligt, at det er reklame.

– Virksomheder må ikke friste med kampagnepriser som fordelagtige priser, hvis det er den pris, et produkt reelt blot sælges til, lød det dengang fra Christina Toftegaard Nielsen.

 

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler