BMW-mekaniker fyret for at køre på Burger King – nu får han erstatning

Foto: Youtube

En BMW-mekaniker har fået et plaster på såret, efter han arbejdsgiver gav ham sparket for at køre på burgerbar i frokostpausen.

En juni-dag i 2018 var Ryan Parkinson på Burger King i omkring en time i forbindelse med noget overarbejde på BMW’s fabrik i den engelske by Oxford. Og det kostede ham jobbet. Men faktisk er tvisten mellem ham og BMW’s underleverandør GI Group først løst nu.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

En dommer har nemlig afgjort, at fyringen var uberettiget. I første omgang blev Parkinson da også bare irettesat af en overordnet, som hævdede, at Parkinson ikke havde ‘fortalt nogen’, at han forlod fabrikken. Noget Parkinson insisterer på at have gjort.

Først et lille år senere – i maj 2019 – udviklede sagen sig til fyringen. Som dog måneden efter blev omstødt, så Parkinson kunne vende tilbage til arbejdet.

Fyret – igen
Det varede dog kun et par måneder, før Parkinson igen blev beskyldt for at forlade fabrikken i arbejdstiden. Den behandlingen ville mekanikeren dog ikke finde sig i, så sammen med sin fagforening trak han spørgsmålet i retten.

Reklameblok:Og nu har en dommer altså givet mekanikeren ret. BMW og underleverandøren GI Group fyrede uberettigede Parkinson, konkluderede dommer i Stephen Vowles ifølge LadBible.

– De (BMW og GI Group, red.) undlod at undersøge Hr. Parkinsons påstande grundigt nok og til bunds. BMW og GI Group ignorerede, at det – som Parkinson gjorde – var en udbredt praksis blandt de andre ansatte.

– GI Group har ikke ført bevis for, at der på fabrikken herskede en praksis, om at medarbejderne skulle spørge om tilladelse for at købe noget at spise i en pause.

Reklameblok:

Nederlaget til GI Group betyder, at Ryan Parkinson har fået 16.000 britiske pund svarende til 134.000 kr. i erstatning for den uberettigede fyrring.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk