Reklame:

Bilmærke indrømmer kæmpe fejl – 5.000 biler er helt ubrugelige

Nogle af forhandlerne er blevet rådet til at klare sig uden fabriksdele. Mens andre har fået at vide, at de skal bruge brugte dele.

Hos Jaguar Land Rover står man i en akut krise. Midt i oktober var det allerværst, da op mod 10.000 JRL-biler stod på værksteder rundt omkring og ventede på nye dele.

Nye dele som vel at mærke ikke finde. Eller som JRL i hvert fald har meget svært ved at skaffe.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Lige er situationen så svært, at forhandlere ifølge Autocar har fået besked på, at reparere biler med uoriginale reservedele. Også hvis det ikke går gang, skal forhandlernes værksteder rode i kasserne med brugte dele.

Hos JRL har mærkets adminsiterende direktør allerede lagt sig fladt ned, og fortalt at manglen på dele er JRL’s egen.

LÆS OGSÅ: Nu får Kevin Magnussen hjælp fra uventet kant

Fejlen skyldes, at man er gået fra at have hele 18 steder at hente dele fra til ét enkelt i England. Det logistiske i den øvelse har altså ført til et mareridt af mangel på dele.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Indtil videre er det lykkedes JRL at skrumpe antallet af bilen, der mangler dele, fra 10.000 til 5.000. Men JRL forventer ikke, at det hele er løst for engang tidligt i 2024.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?