Reklame:

Bilist og FDM taber retssag – “Her er 9 bøder ikke urimeligt”, siger landsretten

FDM mente det var helt urimeligt, at en bilist skulle se forruden på sin bil plastret til med 9 parkeringsafgifter. Det mente landsretten ikke. 

Regler er regler. Men nogle af dem er så urimelige, at de er værd at kæmpe imod hele vejen til landsretten.

I hvert hvis man spørger bilisternes interesse-organisation FDM. Her besluttede man sig nemlig for at yde juridisk hjælp til en bilist, som efter 14 dage havde fået hele 9 parkeringsafgifter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Alt sammen fordi bilistens bil havde stået samme sted, og det ulovligt i de 14 dage.

FDM hævder, at bilisten overså skiltningen på den private parkeringsplads og af samme grund kom noget uforstående tilbage til en bil, der havde hele 9 parkeringsafgifter i forruden.

LÆS OGSÅ: Formel 1-kører skal fyres – “Det er godt nyt for Schumacher”

– Selvom det fremgik af skiltningen, så fremgår det også af aftaleloven, at et standardvilkår ikke kan håndhæves, hvis det konkret er urimeligt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– Og vi tog sagen til retten for at få afgjort, om det er rimeligt at få ni afgifter for samme forseelse, forklarer FDM’s jurist Casper Schad

Men den forklaring købte landsretten altså ikke. Retssystemet kom – modsat FDM – frem til, at der ikke er noget urimeligt i de ni p-afgifter for 14 dages ulovlig parkering.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?