Reklame:

B95 er verdens dyreste elbil nogensinde – til gengæld har den 1.927 hestekræfter

Den har ingen forrude – til gengæld har den et prisskilt de færreste kan gabe over. Og Pininfarina er kun lige begyndt at lave biler.

De har designet biler i årevis. Blandt andet for Ferrari, BMW, Alfa Romeo – ja, selv Hyundai fik i 00’erne tegnet modellen Matrix af italienske Pininfarina.

Men det er først for nylig, at Pininfarina begyndte at lave biler selv. Italienerne med de indiske ejere lagde hårdt fra land med hyperbilen Battista.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

En coupé med teknikken fra Rimac Nevera. Det betyder 1.927 hestekræfter, 2.300 newtonmeter og en 0 til 100 km/t-tid på 1,89 sekunder.  B95 – eller Barchetta bygget i anledning af Pininfarina 95 år år – er præcis lige så vanvittig.

Forstået på den måde at den er endnu mere frygtindgydende at sætte sig bag rattet i. B95 har ingen forrude. Så der skal en full face-hjelm på, hvis nogen skal i nærheden af bilens på 300 km/t.

LÆS OGSÅ: Skovler penge ind – denne kommune tjener absolut mest på parkering hvert år

Det er selvfølgelig en elektronisk begrænsning. Den dårlige nyhed? Dem er der faktisk et par stykker af. For det første skal der kun bygges 10 B95’ere. Og det skal koste 4,8 millioner dollar stykke.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det er lige i underkanten af 33 millioner danske kroner. Og det hele er selvfølgelig før en stat som den danske lægger registreringsafgift, moms og andet djævelskab oveni prisen.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?