Reklame:

Annika er mekaniker-lærling: “Vi kan sagtens hamle op med drengene”

Ifølge tal fra Undervisningsministeriet har mekanikerneuddannelserne optaget flere kvinder end nogensinde før. En af dem er Annika Jørgensen. 

For første gang nogensinde tegner kvinder ti procent af optaget på de danske mekanikeruddannelser.

Det viser tal fra Undervisningsministeriet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

En af dem, der har valgt mekanikerfaget frem for så meget andet, er 26-årige Annika Jørgensen.

Hun mener, at pigerne uden problemer kan hamle op med drengene på mekanikeruddannelserne.

LÆS OGSÅ: Sådan vandt Dan over politiet – “Dommeren var rasende på politiet”

– Der hersker desværre en forestilling om, at vi kvinder ikke kan det samme som mænd i det her fag. Vi kan sagtens. Men det kræver også, at virksomheder giver os en reel chance i første omgang.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Derfor er jeg også glad for, at Volkswagen har taget mig ind, siger Annika Jørgensen mekanikerlærling hos Volkswagen Erhvervsbiler i Slagelse.

Lise Bülow, eftermarkedschef hos Volkswagen Erhvervsbiler, der er eftermarkedschef hos Volkswagen Erhvevrsbiler, bakker den kommende mekaniker op.

– Vi er nødt til at blive bedre til at fortælle om alt det, vores branche kan. Det gælder både i forhold til de unge selv.

Reklameblok:


– Men også i at hjælpe vores servicepartnere med at blive mere inkluderende og se fordelene ved at tage kvindelige lærlinge ind. Vi har simpelthen ikke råd til at lade være, lyder det.

På værkstedet i Slagelse var der heller ingen tvivl, om at Annika Jørgensen skulle været bilmærkets næste mekanikerlæring.

– Allerede fra første samtale med Annika vidste vi, at hun var vores nye mekanikerlærling. Hun udviser stor faglighed, velvilje og modenhed i sine opgaver og tager også teten på større samarbejdsprojekter, siger servicechef Kurt Hyldmar i en pressemeddelse.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?