Annonce:

100 brandfolk slukkede batteribrand på elbilfabrik

Årsagen til branden skal formentlig findes i en vildfaren gaffeltruck, der revet hul på en container fyld med batterimaterialer.

Det tog 100 brandfolk over 7 timer at slukke en ilden i nogle materialer til elbilbatterier på General Motors elbilfabrik i Detroit tilbage i december sidste år.

Branden brød ud på fabrikken, der også er kendt som Factory Zero, da en gaffeltruck kom galt afsted og beskadigede en container med materialer til elbilbatterier.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver Crain’s Detroit Business.

Ifølge mediet var der allerede udbrudt brande fem steder, da brandfolkene ankom til fabrikken. Det vurderes, at de ødelagte batteripakker koster GM 1 million dollar svarende til næsten 7 millioner kroner. Desuden har branden efterladt skader, der løber op i 300.000 dollar, på selve fabrikken.

LÆS OGSÅ: Haas klar med meget skidt nyt til Kevin Magnussen

Til medier siger brandvæsnet i Detroit, at man blev kaldt ud til fabrikken hele 8 gange mellem sommeren og december måned sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Lige nu arbejder beredskabet derfor sammen med General Motors, så brandsikkerheden på stedet kan forbedres.

– Brande i elbilers batterier er en ny trussel, vi skal tage os af som land lige nu. Vi arbejder i øjeblikket sammen med Factory Zero om en bedre plan i den henseende.

– Det dræner vores ressourcer, hvis vi skal have folk fra fire, otte eller måske 12 afdelinger på brande i fabrikkens område.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

– Derfor arbejder vi sammen om en løsning, der gør Factory Zero bedre i stand til at håndtere batterier der bryder i brand, lyder det fra beredskabet.

Ifølge General Motors talsmand Tara Kuhnen kontakter bilmærket det lokale brandvæsen uanset størrelsen på en brand. Hun understreger samtidig, at ikke alle opkald til brandmyndighederne på det seneste har drejet sig om brande i elbilers batterier.


Annonce:

Annonce:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler