Teenager in sigtet for bedrageri – uddelte falske p-bøder

Foto: Max Fleischmann

En teenager er blevet sigtet for bedrageri ved med falske p-bøder at forsøge at lokke penge ud af bilisters lommer.

Set i bagklogskabens ulidelige klare lys var Comic Sans nok et virkelig dårligt valg, da den bare 19-årige Damian Vela valgte at tjene penge på en lidt alternativ måde. Eller i hvert fald forsøge på det.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Politiet i Santa Cruz, Californien, har nemlig sigtet ham for bedrageri, fordi han har skrevet falske p-afgifter ud til bilister. Politiet fortæller, at man opsporede Damian Vela, efter bilister 21. december ringede ind for at beklage sig over de ‘underlige’ p-afgifter.

Teeangeren har allerede indrømmet, at han står bag de falske p-afgifter. Men det er endnu uklart, hvor mange bilister som har været uheldige nok at falde for falskneriet. Men Damian Vela har – måske lige bortset fra skrifttypen – været meget grundig.

De falske p-afgifter er både trykt med en hjemmesideadresse, som henviser direkte til teenagerns konto, og en QR-kode, hvis man skulle foretrække den måde at ‘betale’ på.  Politiet i Santa Cruz kommer ikke ind på, hvilken straf Damian Vela kan se frem tid. Men han slipper næppe med en advarsel. Teenageren sidder da også allerede bag tremmer.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk