Medie: Lexus dropper V8-motor – vil bygge Aygo-klon

Vi skal helt tilbage til 2016 for at finde de første forlydender om en ny 4-liters V8-motor hos Lexus. Men nu er de planer altså skrinlagt.  

Ifølge det japanske medie BestCar planlægger Lexus at lancere en ny, mindre SUV. Altså engang i løbet af foråret 2024. Men det betyder også ændringer i de eksisterende planer. Blandt andet et farvel til en større SUV. En bil der skulle have haft en fire-liters biturbo-V8’er.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Motoren har Lexus angiveligt arbejdet på siden 2016. Men udviklingen sættes nu i bero. Det er en kilde med angivelig insider-viden, som har fortalt det japanske medie om planerne.

LÆS OGSÅ: Må politiet godt beslaglægge firmabilen?

Rygterne går på, at Lexus låner teknikken, som Toyota har baseret den seneste Aygo på. Den første for mærket siden trillinge-samarbejde Aygo, Citroën C1 og Peugeot 108 med PSA-koncernen sluttede i januar 2022.

Reklameblok:Sammenlignet med Aygo X forventes Lexus’ bud på en mini-SUV dog at være noget større og med et andet interiør. Motoren kan Lexus meget vel hente fra Toyotas Yaros Cross. Den kører rundt med en tre-cylindret benzinmotor på halvanden liter.

At V8-alternativet nu er fortid kommer kilden ifølge BestCar ikke med nogen egentlig forklaring på. Men et sandsynligt bud er fossilbilernes stadigt sværere kår. Et godt eksempel finder vi her i Europa, hvor EU-parlamentet med den seneste emissionsnorm Euro 7 godt nok ikke forbød forbrændingsmotoren men stadig har det som mål i 2035.

 

Reklameblok:

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk