Annonce:

Din kæreste forurener lige så meget som din bil

En ny undersøgelse viser, at produkter som sæbe, rengøringsmidler og hudcremer forurener lige så meget som biler. Og at den luftforurening, der er i byer, i høj grad skyldes vores brug af husholdningsartikler.

Den nye undersøgelse viser, at husholdningsprodukter som rengøringsmidler, pesticider, maling og parfumer, er en af de helt store syndere, når det kommer til luftforurening. Faktisk forurener husholdningsprodukter luften lige så meget, som biler gør.

Problemet med husholdningsprodukter er, at de danner såkaldte flygtige organiske forbindelser, som ved forbindelse med atmosfæren ender med at danne partikler, der skader helbredet, og som er skadeligt for dine lunger.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det er en udfordring, at husholdningsprodukterne forurener så meget, som de gør. For forbruget er faktisk på vej op ifølge flere opgørelser, skriver videnskab.dk. Forbrugere og industrien bag husholdningsartiklerne er ikke særligt opmærksomme på, hvordan det påvirker miljøet, hvorimod transportsektoren er opmærksom på at gøre bilerne mere og mere miljøvenlige. Og derfor sker der en langt hurtigere udvikling på området.

Få kæresten til at bruge mindre penge på kosmetik

Ifølge den nye undersøgelse står husholdningsprodukter, maling og pesticider for halvdelen af det skidt, som folk i byerne indånder.

Så når kæresten beder dig om at køre lidt mindre i bil for at passe på miljøet, kan du bruge argumentet om, at hendes makeup og plejeprodukter faktisk forurener ligeså meget som din bilkørsel. Hvem ved – måske får du lov til at beholde din gamle Porsche fra 1974, hvis du forsøger at indgå en aftale om, at du sælger vogntøjet, hvis hun til gengæld smider makeup, parfume og cremer i skraldespanden?

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Makeuppen må naturligvis heller ikke bruges, når hun i næste weekend skal stå og holde tale foran en hel forsamling til sin søsters bryllup. Der er vist ingen tvivl om, at du beholder bilen så…

FAKTA

  • Der er sket en eksplosion af duftstoffer i luften. Faktisk er koncentrationen i storbyerne så høj, at duftstoffer forurener på samme niveau, som trafik gør.
  • De største syndere er parfumer, makeup, rengøringsmidler samt maling.
  • Forskere anbefaler, at der bliver lovgivet omkring de stoffer, der bliver anvendt i de produkter, vi anvender i den daglige husholdning.

Den amerikanske forsker Brian McDonald fra amerikanske National Oceanic & Atmospheric Administration (NOAA) mener, at der er grund til at være opmærksom på problemet.

”Mennesker bruger meget mere brændstof, end de bruger de her petroleum-baserede produkter… Alligevel bidrager cremer og maling samt andre af den type produkter til lige så meget luftforurening, som transportsektoren gør. I takt med at forureningen fra biler bliver mindre, spiller denne type forurening fra petroleumsbaserede produkter en større rolle”, forklarer Brian McDonald i det nye studie.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Hvor stor opmærksomhed husholdningsmidler vil få i fremtiden, er svært at spå om, men flere forskere anbefaler, at politikere er skarpere på at lovgive, så vi undgår at forurene vores luft med uønskede stoffer.

Kilde: Videnskab.dk


Annonce:

Kasper Erling
Kasper Erling
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler