Annonce:

Folk som tager elbilen på sommerferie får grum overraskelse

Tager man elbilen på sommerferie i år, kan man blive slemt overrasket over den meget lavere nyttelast, elbiler ofte er underlagt.

Besøg vores annoncør:

Det er ikke kun ladestop og en anderledes kørestil, folk i elbiler ofte er underlagt, når der er sommerferie af kør-selv-slagsen.

Mange bliver overraskede over, at de ikke kan have så meget med på ferie, som de måske er vant til. Elbiler må ofte laste langt mindre end tilsvarende diesel- og benzinbiler.

Alle biler er godkendt til en maksimal vægt. Den såkaldte nyttelast. Den omfatter både passagerer, brændstof og bagage.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Meget af nyttelasten i elbiler kan dog forsvinde i bilens egen vægt, fordi batteripakken ganske enkelt vejer mere end forbrændingsmotoren. I gennemsnit skal folk i elbiler regne med at sige farvel til 30,7 procent af nyttelasten sammenlignet med tilsvarende dieselbiler.

LÆS OGSÅ: Testkører overlever uheld med 402 km/t – gik uskadt fra bilen

Det viser tal fra interesseorganisationen OFV.

– Visse nye elbilmodeller har en meget lav nyttelast trods deres rummelige bagagerum. Derfor er det godt at være opmærksom på nyttelasten, hvis man er på udkig efter en ny familie-elbil, har kommunikationsrådgiver Nils Sødal i det norske svar på FDM, NAF, tidligere udtalt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Den tilladte totalvægt er i øvrigt noget, man ikke bare bør blæse på. At se stort på det, bilen er godkendt til, går nemlig ud over sikkerheden.

Det er vigtigt at holde sig inden for det, bilen er designet til. Bremserne er blandt andet designet til at modstå den totalvægt, bilen er godkendt til, fortalte Sødal.

En øget bremselængde er virkelig ikke rart at forholde sig til, blot fordi man har læsset for mange kilo ind i elbilen.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Det kan desuden blive en enormt dyr omgang at blive stoppet med overlæs. Det har flere bilister også erfaret på de danske veje. Det kan en dengang 21-årig mand fra Ballerup skrive under på. I 2021 blev han nemlig stoppet med 2 ton overvægt. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler