Reklame:

Bilmærke giver berygtede døre comeback

Det meget lidt flatterende navn opstod, fordi folk simpelthen faldt ud og døde. 

Lamborghinis topmodel – der nu hedder Revoluto – har saksedøre. Hyundais luksusmærke Genesis har selvmordsdøre. Eller rettere sagt – sådan bliver det.

Det skal nemlig være et kendetegn på en ny topmodel fra det koreanske mærke. Det afslører bilag til helt nye patentansøgninger, som Genesis har sendt til de tyske myndigheder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Carbuzz.

Selvmordsdøre – altså døre der åbner bagud – er ikke noget nyt. Faktisk fik lige den form for bildør det meget lidt flatterende navn, fordi folk tilbage i 1930’erne ganske enkelt fløj ud af biler med den slags døre.

LÆS OGSÅ: Han har ejet 800 biler for meget i 28 år – nu sender kommunen en streng advarsel

For nogle skete det på så forunderlig vis, at det mistænkeligt meget lignede forsøg på at tage sig selv af dage.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Når det så er sagt, er de 30’ere næsten 100 år væk. Og meget er sket siden. Også med sikkerhed. Selvmordsdøre har da også kunne fås i noget så ydmygt som en Opel Meriva i 00’erne.

Og nu tør Genesis altså også godt give designet et skud. De vil endda gøre det uden brug af den traditionelle b-stolpe, viser diverse tegninger af løsninger, som Hyundai vil have patent på.

Hyundai er dog ikke de eneste, der synes selvmordsdøren er smart. Det gør Rolls-Royce også. Mærkets nyeste bil er ikke bare englændernes første elbil. Den har også de døre, som Hyundai arbejder på.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?