Annonce:

Bilist elsker sin elbil men dropper den alligevel – “Den er simpelthen for besværlig”

En kvindelig bilist siger, hun elsker sin elbil. Men hun har alligevel valgt at sælge den på grund af besværligheden ved det hele.

Besøg vores annoncør:

Mariel Garza kan egentlig godt lide sin elbil. Det er, siger hun, rart ikke at skulle betale for benzin. Ligesom hun kan ‘flyve’ forbi selv flere muskelbiler på grund af elmotorens moment, og så er vedligeholdelsesomkostningerne i den helt lave ende.

Men nu er det alligevel slut med elbil for hendes vedkommende. Hendes Kia e-Nio volder hende simpelthen for mange problemer.

Det skriver hun i en klumme for LA Times.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I stedet, skriver Garza, er hun klar til at skifte Kia’en ud med en benzindrevet hybridbil. Og det selvom hun bor i Californien, hvor politikerne virkelig skubber på, for at befolkningen skal tage elbilen til sig.

LÆS OGSÅ: P-selskab truer 82-årige Karsten – nummerplade har ikke flyttet sig i 8 år

Og selvom der nu er langt flere ladestandere, end da Garza i 2020 begyndte at køre elbil, kan infrastrukturen slet ikke følge med antallet af elbiler, lyder det i klummen.

Desuden, skriver Mariel Garza, er store områder af Californien – der er større end hele Storbritannien og Spanien enkeltvis – hvor der ikke er en eneste hurtiglader at opspore i det offentlige rum.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men selv de ladestandere, der er, virker ikke altid. Da Mariel Garza begyndte at køre elbil, trillede hun halvdelen af gangene forgæves hen til en ladestander. I dag er det kun omkring hver fjerde der ikke virker, siger hun.

Mariel Garza påpeger, at det ofte er svært at finde en ladestander i det hele taget. De er nemlig godt gemt væk i flere tilfælde. Ladestanderne kan også slå fra midt under en opladning, og så er der ikke noget at gøre.

– Det er ikke ualmindeligt at ankomme til en ladepark kun for at opdage, at alle ladestanderne er blokeret. Enten af fejl eller af elbiler som faktisk ikke lader.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

– Endnu mere frustrerende er det at stå ved en ladestander, der er holdt op med at virke, når man har parkeret. Det opdager man typisk ikke, før man er ude af bilen.

Mariel Garza synes heller ikke videre godt om, at hun ofte er nødsaget til at hente flere betalings-apps på sin telefon for overhovedet at kunne bruge de forskellige ladestandere.

Hun opsummerer sin klumme med en konklusion, om at den amerikanske regerings ønske om flere elbiler på vejene bør være andet og mere end salg og skattefordele, når infrastrukturen halter så gevaldigt bag efter.

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler