Annonce:

Bilbranchen frygter at elbiler dør ud i Danmark

Tyskland og en række øvrige europæiske lande har modsat Danmark valgt at skrotte statsstøtten til elbiler. Desuden er elbiler stadig dyre at bygge, så nu frygter Bilbranchen DI, at lysten til elbiler dør ud.

Besøg vores annoncør:

Hos De Danske Bilimportører vil direktør Mads Rørvig gerne tvinge bilisterne til at ‘rette ind og købe en elbil’.

Men hos branchekollegerne i Bilbranchen DI frygter man nu helt, at markedet for elbiler taber pusten.

Det skriver brancheforeningen i sin seneste tendens-analyse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Her peger Bilbranchen DI på, at en ikke ubetydelig del af de elbiler, der allerede kører rundt i Danmark, er brugt-importeret fra lande med massive støtteordninger.

LÆS OGSÅ: Endnu en motorsport bliver til Netflix-serie

Støtteordninger som enten er ved at tørre ud eller helt er stoppet. Det sidste er eksempelvis tilfældet i Tyskland, hvor regeringen kort før nytår trak et statsligt tilskud på 3.000 euro pr. nye elbil tilbage.

Ordningen skulle første have været udfaset i løbet af i år. Men den blev afbrudt før tid i forsøget på at lukke et gabende hul i statskassen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Samtidig peger Bilbranchen DI på, at elbiler formentlig ikke holdes afgiftsfrie for evigt i Danmark. Der er stadig planlagt stigninger i 2026.

Og det mener organisationen vil ramme 4 ud af 5 nye elbiler i Danmark på prisen. Af samme grund foreslår Bilbranchen DI igen, at SVM-regeringen holder den danske registreringsafgift for elbiler på det samme (2022,red.)-niveau frem mod 2030.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler