Reklame:

Audi-chef får kæmpe bøde og fængselsdom

Det er, som om efterdønningerne af dieselgate bare ikke vil slippe de tyske bilmærker. Nu skal en tidligere Audi-direktør bag tremmer for sin rolle i skandalen.

To og et halvt års juridisk slagsmål er slut. Og den tyske stat har vundet. Vundet over den tidligere Audi-direktør Rupert Stadle.

Den i dag 60-årige Stadle har fået 21 måneder betinget fængsel. Ligesom han skal hoste op med 1,1 mio. euro for sin rolle i dieselgate-skandalen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Den betingede fængselsdom får Rupert Stadle, kun fordi han netop erkendte sig skyldig i et forsøg på i første omgang at undgå en ubetinget dom. Det var dog ventet, at den tyske domstol vil idømme ham hele to års fængsel.

Som vi her på Boosted tidligere har kunnet fortælle, er Rupert Stadle en af tre tidligere figurer i Audi-toppen, som de tyske myndigheder har trukket gennem retssystemet.

De to andre står over for anklager, som sætter dem i forbindelse med den direkte manipulation af software i dieselbiler fra Audi, Volkswagen og Porsche.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

I sidste måned læste Stadlers forsvarsadvokat, Ulrike Thole-Grolle, en erklæring fra sin klient højt i retten. Heri nægtede Stadler overhovedet at kende til den manipulation dieselbiler, som VAG-gruppen siden er straffet flere gange for.

Noget tyder på, at sagen om de tre Audi-chefer ikke er det sidste punktum i dieselgate. For nylig har den tyske højesteret afgjort, at både Volkswagen og Mercedes igen skal kompensere ejere af dieselbiler.

Denne gang med mellem 5 og 15 procent af dieselbilernes købspris, det skriver Automotive News.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?