Annonce:

32 bilforhandlere tvangslukket for svindel med nummerplader

Over 30 bilforhandlere har fået frataget eller suspenderet deres licens til at drive forretning, efter det er kommet frem, at de har svindlet med prøvenummerplader.

Besøg vores annoncør:

32 bilforhandlere i USA har mistet retten til at drive forretning, efter det er blevet afdækket, hvordan det har fremstillet deres egne prøvenummerplader.

Samtlige bilforhandlere står nu til at blive sigtet for lignende kriminalitet. Men hovedsagen er, at de ifølge politiet har fremstillet og printet falske prøveplader og solgt dem videre til bilister.

I USA er funktionen af prøveskilte lidt anderledes, end den er hjemme, hvor den slags købes direkte af staten.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Prøvemærkerne eller skilte, om man vil, bruges i USA til at forlænge perioden, inden en bilist bliver påkrævet af registre og betale afgift af sit køretøj.

Det skriver Carscoops.

LÆS OGSÅ: I 2025 skal danskerne betale endnu en bilafgift

Prøvemærkerne kører bilister som regel rundt med i perioden, indtil deres nummerplader er produceret og den enkelte bil er registreret i den stat hvor ejeren bor.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men nogle bilforhandlere har altså fundet en fidus i at printe falske prøvemærker. Troede de. For politiet har snuset sig frem til 32 af dem i staterne New Jersey og Georgia.

I flere tilfælde risikerer forhandlerne hver især en bøde på mere end 150.000 dollar svarende til 1,02 millioner danske kroner.

Herhjemme findes der også eksempler på snyd med prøveskilte/mærker. I 2009 erkendte både politi og SKAT, at der er nemt at snyde med den slags.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Men i 2019 nåede Landsretten frem til, at det er dyrt. Altså at blive opdaget i. En leasingvirksomhed fik en samlet bøde på 340.000 kr., da to ansatte blev stoppet i en ikke-indregistreret bil. Desuden fulgte et krav om registreringsafgift på cirka 250.000 kroner.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler