Youtuber: SSC Tuatara kan umuligt have kørt 508,7 km/t


Uforklarede detaljer og unøjagtigheder får Youtuberen Shmee150 til at sætte spørgsmålstegn ved SSC’s hastighedsrekord  

For har amerikanske Shelby SuperCars i virkeligheden kørt så hurtigt, som de påstår at have gjort i Nevadas ørken? Ifølge Tim Burton, der går under aliasset Shmee150, er der noget ved det hele, som ser en anelse mistænkeligt ud.

For har Tuatara‘eren i virkeligheden kørt 508,7 km/t og dermed slået svenske Koenigsegg af højhastighedstronen?

Shmee150 hævder at have sammenlignet de to bilfabrikkers gennemløb, der foregik på samme strækning i Nevadas ørken. Og han finder, at SSC’s tophastighed simpelthen ikke kan lade sig gøre.I hvert fald ikke når man sammenholder de forskellige faktorer, som SSC har lagt frem, sammen.

Hvor hurtigt kørte SSC Tuatara så egentlig?
Den mest enkel metode til at beregne hastighed på er ved at se på distance over tid. Her er det værd at bemærke, at vejen i Nevada giver to muligheder, når det kommer til distancereferencer.

Når det kommer til selve tiden, er det nok at se på den video, SSC har offentliggjort. Her er det blot et spørgsmål om at tælle sekunder mellem de forskellige referencepunkter.

Og heri ligger sagens kerne. For selv hvis vi indregner en vis usikkerhed, kan Tuatara ikke have kørt mere end 450 km/t, mener youtuberen. Hurtigt – absolut. Men ikke i nærheden af de påståede 508,7 km/t.

LÆS OGSÅ: 200 bilister samlet til ulovligt gaderæs – politiet kom for sent

Sagens rygende pistol er den telemetri, som SSC har lagt ind over billederne inde fra bilen. På alle tidspunkter siger telemetrien, at bilen køre hurtigere, end hvad en gennemsnitsberegning mellem to referencepunkter fastslår er matematisk muligt.

Det hele forklare Tim Burton selv i videoen herunder. Men er der noget om det, han siger, er det meget muligt, at Koenigsegg Agera RS stadig er verdens hurtigste serieproducerede bil.

SSC har endnu ikke svaret på kritikken.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk