Youtuber: Så nemt får Ford 7,3-liters V8’er 1.000 hestekræfter

Motoren er på ingen måde revolutionerne. Men der ingen tvivl om, at Fords seneste 'crate engine' kan noget vildt i de retter hænder.

Motoren er på ingen måde revolutionerne. Men der ingen tvivl om, at Fords seneste ‘crate engine’ kan noget vildt i de retter hænder.

Vil du have Fords største motor lige nu? Så er du ikke tvunget til at købe en bil. En “crate engine” er, hvad amerikanerne kalder det, når motorer sælges for sig.

Den nye monstermotor, som Ford har designet til sit modelprogram af Super Duty pickups, virker måske som den vildeste nytænkning i bilindustrien. Og dog.. For den er overraskende let at tune, og der en pokker masse muligheder i det. Det viser yotuberen ‘REVan Evan’ i en af sine seneste videoer.

Så “nemt” er det
For med et kompressor-kit fra ProCharger er motoren med tilnavnet ‘Godzilla’ decideret ulykkelig. I videoen, som kan ses længere nede i denne artikel, når rullefeltet at tælle 978 hestekræfter og 1.145 Nm ved bare 0,55 bars tryk, før indsprøjtningsdyserne står af.LÆS OGSÅ: HER SKAL SKOLEBUSSEN KØRER MED 7,3-LITERS V8

Med med bedre dyser og anden indsugning, lover tuneren, at 1.200 kan opnås med lethed. Endnu vildere er det, at en en effekt derover ikke er udelukket. Bestemt ikke.

Det er ikke første gang, REVan Evan viser, hvad den 7,3-liters V8-motor er i stand til. Sidste gang begyndte youtuberen med motorens fabriksoplyste 435 hk, hvilket hurtigt steg til 790 hk – den højeste måling lød på 1.115 hk.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk