Youtuber har smadret farmands Pagani Huayra


Nogen har vist noget af et forklaringsproblem 

At kører galt i egen bil er pinligt nok i sig selv. Men at smadre fars Pagani Huayra Roadster kan vi slet ikke forestille os. Alligevel er det præcis, hvad der er sket for den blot 17-årige amerikanske youtuber Gage Gillean.

Videoer og billeder af den forulykkede bil viser rent udsagt et vrag. Gages far er milliardæren Tim Gillean, og udover Pagani’en består hans vognpark bl.a. af en Bugatti Chiron, McLaren Senna, Ferrari LaFerrari, Rolls-Royce Dawn og en Lamborghini Urus.

Sådan så bilen ud før ulykken

Pagani’en er blandt farmands dyreste biler. Som den eneste Huayra Roadster i verden er karosseriet nemlig udført i lilla kulfiber. Nyprisen ligger på 3,4 millioner dollars. Eller rundt regnet 22 millioner danske kroner. Så kommer ekstraudstyret oveni.“Jeg kørte ikke for stærkt”
Om ulykken, hvor ingen andre heldigvis var involveret, har den 17-årige forklaret, at han kørte omkring 50 km/t. Efter eget udsagn kørte han ikke for stærkt, da ulykken skete.

Alligevel rev ulykken føredøren af Pagani’en, ligesom det flød med splinterede kulfiber på vejen og airbagen i føresiden blev udløst.

Om Pagani’en kan reddes er uvist. Men billigt bliver det i hvert fald ikke.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk