X-Klasse før X-Klassen fandtes: Unik Mercedes E320 pickup til salg

Denne Mercedes E-Klasse blev samlet som en stationcar for 18 år siden men bygget op til pickup, før den forlod Tyskland for at blive solgt i USA

18 år før Mercedes selv kom idéen og kaldte den X-Klasse, fik en Mercedes-forhandler i USA ombygget en Mercedes E320 stationcar til en pickup i Tyskland. Komplet med åbent lad und alles!

Og nu kan bilen, vis lad-ombygning i sin tid kostede 50.000 dollars, blive din. Som du sikkert kan forestille dig, var det en mere end krævende operation. For at gøre plads til ladet akselafstanden forlænge med hele 73,6 centimer. Der er altså over 5,5 meter mellem for-og baglygterne her.

Bilen, der er på auktion på det amerikanske site ‘Bring A Trialer‘, har haft samme ejer de sidste 15 år. Den står da også beskrevet som – og ligner noget – der har været passet efter alle forskrifter i servicebogen.

MEGTE MERE MERCEDES HER

Det er dog ikke, fordi den 3.2-liters benzin-V6 på nogen måde har lidt overlast i sine snart to årtier. Faktisk er det kun blevet til 21.000 miles – eller små 34.000 kilometer – på vejene.

I kabinen er bagsæderne modificeret for at kunne være der, også selvom den fremskudte bagrude sluger en god del af stationcar’ens rummelighed. Ellers står E-Klassen udover de 18″ store AMG Monoblok-fælge så godt som standard og fuldt funktionel. Lige borset fra et defekt køleelement i midten-konsollen som også er specialfremstillet.

Hva’ koster ‘en så? Tja, altså ligesom med en hveranden E-Klasse af W210-årgangene, er værdien raslet ned til det nærmest ikke-eksisterende. Den sorte Stuttgart-stjerne, der fra ny højst sandsynlig løb op i et sekscifrede dollarbeløb, kan lige nu med seks timer tilbage af auktionen fås for 17.000 dollar

Men så igen. 17.000 dollar er meget for en gammel Mercer. En uopslidelige ener måske nok, ja. Men stadig.

Skal du byde?

Klik frem og tilbage på pilene