WHAT? Kan du gætte, hvor meget den nye Hummer-elbil kommer til at veje?

Hummer som elbil
Foto: GM

Den bliver formodentlig så tung, at du aldrig kommer til at se den på vejene i Europa.

Sjældent har vi set noget så hypet, som da GM præsenterede den kommende Hummer som elbil. En legende med helt ny teknologi i tidens trend med elmotorer overalt. Fair nok.

Men nu har GM fortalt mere om, hvordan specifikationerne bliver på den store Hummer. Med tryk på STORE. For selvom vi er vant til, at elbiler vejer meget på grund af deres store batteripakker, så er det alligevel voldsomt, når vi snakker Hummer med elmotor.

For – og hold nu fast – den kommer til at veje hele 4.103 kg. Ja, 4,1 tons! Det er mere end f.eks. den enorme GMC Sierra 3500HD som crew cab, hvilket er en giga kasse, som kun amerikanerne kan lave. En anden sammenligning kan være Tesla Model X, som også er en okay stor bil med masser af batterier, der vejer knap 2,5 tons.Den enorme vægt betyder jo desværre også, at den i Europa er for tung til at kunne køres med en kategori B-kørekort. Her er der et maksimum på 3.500 kg totalvægt.

Hummer som elbil
Foto: GM


Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk