What? Har Nissan lige gjort Juke fed?


Det er 50 år siden, at Nissan vandt deres nok mest kendte sejr i Østafrika med Fairlady Z. Det fejrer de med en specialvariant af en… Juke?!

I 1971 vandt Nissan et rally-løb i Østafrika, som de sent skulle glemme. Vinderbilen var en hævet, kampklar Fairlady Z, der med en rød-sort lakering og tågelys hurtigt fik ikonstatus. En 2,4-liters rækkesekser med 210 hk var alt det motorisering, der skulle til. Det skriver Bilmagasinet.dk.

50 år senere består Nissan’s line-up af en helt anden gruppe biler. Mærket fra Kanagawa har valgt at fejre jubilæumsdagen med den ikke så nærliggende Nissan Juke, også selv om Z-bilerne har overlevet tidens prøvelse.Men det er svært at savne den nye Nissan Proto Z, når man ser, hvad Nissan har gjort ved Juke. Den lille crossover starter allerede hævet, men i denne Rally Tribute Concept-variant har Nissan gjort Juke endnu mere langbenet. Det har gjort plads til et sæt vilde Dunlop offroad-dæk under de overdimensionerede skærmforøgere.

For at ære forfaderen, har Nissan udstyret Juke Rally Tribute med en del af de samme stafferinger, som originalen også bar. Også frontklappen er udført i samme, mat farve som den gamle 240Z.

Bagfra ses det dog tydeligt, hvor Nissan har lavet lidt kunsterisk fortolkning. Bagagerummet er erstattet af to reservehjul i fuld størrelse, og de afgangsrør, der er indlagt i kofangeren er trods originalitetsbrud et par velkomne opgraderinger.

Bare et koncept
Desværre er Nissan’s vilde koncept præcis hvad det er: Bare et koncept. Nissan har dog tidligere taget fat i den vindende rallybil som designinspiration til et koncept, da de i sin tid udviklede Nissan Gripz, som endte ud med den nyeste generation af Nissan Juke.