VW til Wörthersee med hyperhurtig hybrid: Golf GTI First Decade har 423 hk

106061vw_c

Med til dette års Wörthersee GTI-Treffen har Volkswagen deres første hybrid-GTi – en ordentlig kraftkarl

Jo, Volkswagen Golf finders allerede som hybrid i form af Golf GTE, kan du indvende. Men selvom GTE’eren med sine 204 hestekræfter kan nå fra 0-100 km/t på respektable 7,6, er det dog langt fra en adgangsbillet til GTI-land.

Dog ligger hybrid-teknologi måske allerede klar på det næste Golf GTI-samlebånd. Wolfsburg-fabrikken har i hvert fald taget et meget kraftigt hint om det med til verdens største VW-træf, GTI-Treffen ved Wörthersee i Østrig. Her har man nemlig præsenteret konceptbilen Volkswagen Golf GTI First Decade.

Hvis vi starter med benzinmotoren, så producerer den alene 404 hestekræfter direkte til forhjulene. Endnu er selve enheden uspecificeret, men ifølge carthrottle.com skulle der være tale om den to-liters EA888-motor kendt fra det nuværende GTi-program.

Hertil er så koblet en elektrisk motor, der sender 48 volt og 12 kilowatt ud til den bagerste aksel. Som hovedregel arbejder begge enheder sammen i tandem og giver firehjulstræk. De gang dog også arbejde hver for sig. I sådanne tilfælde vil der være træk på baghjulene, når kørslen er 100 procent elektrisk.

Med ca. 16-17 hestekræfter er der altså ikke langt op til de vilde udskridninger eller powerslides i den nye hybrid-GTI, men snarre kræfter til den del af bilens rute som tages i det langsomste tempo. Som eksempelvis lette manøvre i tæt bykørsel.

Skabt af unge til…. de musik-og fartgale?
Design-og ingeniørteamet bag Golf GTI First Decade er ganske ungt. Faktisk er hvert medlem af holdet bag bilen blot mellem 18 og 23 år. Det ses da også tydeligt i interiøret, hvor det mest iøjnefaldende er ICE-systemet, der har en samlede effekt på 1.690 watt.

Med 396 benzinheste er vi nu mere interesseret i den sikkert pænt heftige speederresponce. Og ja, teknologien vil finde vej til de kommende Golf-generationer.

SE BILLEDERNE AF GTI FIRST DECADE HERUNDER

106061vw_c

Klik frem og tilbage på pilene