VW solgte flere ‘pøller’ end biler i 2019

Foto: Volkswagen AG

VW-pølsen har endda sit eget varenummer

Hvad tror du, Volkswagen sælger mest af på et år? Golf, Transporter, Passat måske den lille bypotte UP! ?

Ingen af delene. Det, fabrikken sælger mest af på et år, har faktisk slet ikke noget med biler at gøre. Varenummer “199 398 500 A” er derimod noget spiseligt.

Siden 1970’erne er der på fabrikken i Wolfsburg nemlig produceret og solgt curry-wurst-pølser i million og atter millionvis til forbrugere verden over. Det er blevet til langt flere ‘pøller’ end biler.


LÆS OGSÅ: Rallybil i sindssygt uheld – ryger ud over klippekant med 175 km/t

Alene sidste år solgte VW 6,8 millioner curry-wurst-serveringer. Det er 600.000 pølser mere end Volkswagen producerede af biler i alt.

Siden 1930’erne har VW produceret pølser til medarbejdernes middagsmad. Men i 1973 kom man på den idé også at sælge til den almene forbruger. En kæmpe succes skulle det vise sig. I dag producerer 30 medarbejdere på Wolfsburg-fabrikken godt 20,000 pølser om dagen.

VW-pølsen kan i 2020 altså fejre sit 47. år. Det hele forklarer Grand Tour-værten Richard Hammond i sit nye TV-show ‘Richard Hammond’s Big’. Her besøger han foruden VW’s pølse-fabrik også kvinden, der kom på nogle af de mest ikoniske Golf GTI-detaljer.


Reklame: