Nu fås VW Polo GTI med 320 hk

Tyske Siemoneit Racing har fået ondskaben frem i Polo GTI

Der fandtes engang en Volkswagen Polo R WRC med 220 hk. Men indtil nu har folkene fra Wolfsburg ikke sagt noget om en hardcore udgave af den nuværende Polo GTI.

Og det har tunerne fra Siemoneit Racing åbenbart heller ikke tålmodighed til at vente på. Derfor har det Ottenbecker-baserede firma fremstillet et stage 3-kit til den lille hot hatch. Bestemt noget der rykker ved ydelsen i den to-liters turbobenziner.

For mens standardydelsen ligger på respektable 200 hk og 320 Nm, skruer Siemoneit på lidt mere potente knapper. 320 hestekræfter 430 newtonmeter kan en i forvejen underholdende bil umuligt blive kedelig af.

LÆS OGSÅ: Mercedes kævler lyden i AMG-modeller – det er et EU-krav

De ekstra hypper er fundet ved at gøre turboen større. Det samme både intercooler og luftindtag i øvrigt blevet. Alt imens der med et nyt udstødningssystem nu er friere gennemgang fra manifolden og bagud.

Tuneren har også omprogrammeret styringen i DSG-gearkassen, så den kan håndtere de mange ekstra kræfter. Det bedste af det hele er næsten, at opgraderingen ikke er vanvittigt dyr.

9.000 euro eller lige i underkanten af 68.000 er selvfølgelig en sjat, men ikke overdrevet for 120 hestekræfter ekstra. For 2.600 euro mere smider Siemoneit Recaro-kabine i bilen og giver den en KW Variant 3-gevinundervogn at få kræfterne i asfalten med.

Altså plus nye 18″ letmetal-fælge og et halvbur, hvis du kan undvære bagsæderne. 


Reklame: