VW i ny brøler: Bilejere får erstatning

Foto: Søren Juul
Foto: Søren Juul

Volkswagens påstand om rækkevidde for den nye ID.3 og ID.4 passer ikke, og derfor må den tyske bilgigant til lommerne overfor kunderne.

Der skal betales kompensation til visse ejere af Volkswagen-modellerne ID.3 og ID.4. Hver erstatning løber op i 285 euro. Godt 2.100 danske kroner.

Når bilejerne får erstatning, skyldes det, at VW’s påståede rækkevide for modellerne ID.3 og ID.4 ikke passer. Mærket har i sin markedføring hævdet, at bilernes varmepumper skulle give en rækkeviddefordel ved 25 frostgrader på 30 procent.

Men både interne undersøgelser og kundernes feedback har gjort det klart, at det er et postulat uden hold i virkeligheden.Det skriver Tek.no.

Erstatningen gælder bl.a. kunderne på hjemmemarkedet i Tyskland. Mens VW-ejere herhjemme ikke skal regne med nogen kompensation. Volkswagen i Danmark har nemlig ikke brugt udsagnet i reklamefremstød for sine elbiler.

Det fortæller VW’s presseansvarlige, Thomas Hjortshøj, til Ekstra Bladet.

“Det er ikke relevant med erstatning for danske kunder, idet varmepumpe har været standardudstyr på samtlige modeller siden introduktionen. Vi har lige introduceret et nyt modelprogram, hvor varmepumpe kun er ekstraudstyr på den billigste variant af ID.3 og ID.4”, oplyser pressechefen.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk