VW-gruppen har købt HELE Audi

Mange er måske ikke klar over det, men indtil denne uge ejede VW-koncernen ikke hele Audi.

I årtier har VW og Audi delt alt fra motorer til platforme at bygge biler på. Men lige indtil nu har verdens største bilkoncern, VAG-gruppen, ikke ejet hele Audi, som mange nok troede.

En lille gruppe aktionærer har nemlig siddet på de sidste 0,36 procent af aktierne i firmaet med hovedsæde i Ingolstadt. Men det er slut nu, for VAG har købt dem alle ud. Og det til en ganske fornuftig pris.

LÆS OGSÅ: Tuner vil køre 400 km/t i M5 med over 1.000 hk

Når man ser på tallene, har hver aktionær fået 1.5 millioner euro for hver Audi-aktie. Det er 48 procent mere, end hver enkelt Audi-aktie er værd på det almindelig marked. Det bekræfter Audi AG selv overfor nyhedsbureauet Reuters.


I alt har VAG-gruppen måttet punge ud 237 millioner euro for at sikre sig den totale kontrol med Audi. I dansk mønt er det 1.7 milliarder kroner.

VAG-gruppens fulde overtagelse af Audi forventes endeligt vedtaget på aktionærens generalforsamling senere denne sommer.

Meget lille effekt på dagligdagen
At Volkswagen nu sidder på hele flæsket, får dog ikke den store betydning for hverdagen i Ingolstadt. Den er nemlig i forvejen så godt som total styret fra VAG-gruppens hovedsæde i Wolfsburg.

Elbilen Audi e-tron GT er et sexet bæst, som vi forventer at se på vejene senere i år eller tidligt i 2021.

 


Reklame: