VW er verdens mest forgældede firma – skylder mere end hele Sydafrika

På den rene talside er VAG-koncernen absolut ingen god forretning, i 2019 oparbejdede Volkswagen svimlende gæld, viser ny undersøgelse.

Volkswagen – hovedmærket i VAG-koncernen – skylder penge væk. Mange penge. Faktisk har det tyske mærke ubetalte regninger større end Sydafrikas samlede nationalgæld, der i 2019 gav et underskud på betalingsbalancen med ‘kun’ 180 millarder dollar.

I Danmark går det noget bedre. Vi skylder kun i omegnen af 120 millarder dollar væk.

Faktisk er Volkswagen det mest forgældede selskab i hele verden, det viser en ny undersøgelse, som er foretaget blandt verdens 900 største selskaber. Med en gæld på 192 millarder dollars går det ikke godt økonomisk.

LÆS OGSÅ: Benjamins Audi S4 yder 1.470 hk


Men generelt halter bilfabrikkerne faktisk gevaldigt økonomisk, viser tallene. Daimler, som står bag Mercedes, indtager med en gæld på 151 millarder dollar tredjepladsen. Mens vi bare et par millarder dollar længere nede af listen finder Toyota på en fjedre plads.

Ford skylder med 122 millarder dollars kun lidt mere end os i Danmark.

Til sammenligning er den kinesiske bank ICBC det selskab i verden, som det går bedst for, vurderer amerikanske Forbs. Værdien af banken anslåes til svimlende 242 millarder dollars, mens man har aktiver for 4.3 millarder dollar.

 


Reklame: