Reklame:

VW betaler 1,7 milliarder kr. for at undgå ny dieselgate-sag

Det er 14 år siden, tyskerne blev taget i at snyde med emissionen fra deres biler. Men Volkswagen betaler stadig for dieselgate-skandalen.

Det har allerede kostet dem milliarder i erstatninger. Og nu har Volkswagen indvilliget i at betale endnu flere milliarder af kroner for dieselgate. Skandalen, der afslørede, at VW bevidst satte software i sine biler for at snyde med udledningen af skadelige stoffer fra visse dieselmotorer.

Denne gang har en gruppe af 91.000 engelske VW-ejere fået 193 millioner pund svarende til 1,68 milliarder danske kroner i et forlig. Til gengæld undgår Volkswagen endnu en retssag. Ligesom mærket slipper for at påtage sig yderligere ansvar.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Dieselgate ramte 11 millioner biler fra Volkswagen, og snyderiet fik nogle af mærkets helt øverste chefer fyret og eller sendt bag tremmer. På den engelske VW-importørs vegne er mærkets juridiske chef, Philip Haarmann, da også glad for, at den britiske sag er endt i et forlig.

– Forliget er endnu en vigtig milepæl i Volkswagen-koncernens fortsatte på vej væk fra de dybt beklagelige begivenheder frem til september 2015, siger Haarmann.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?