Vrede Tesla-ejere: Bilerne låser os ude


Tesla-ejere oplevede i weekenden kortvarigt at være låst ude af deres biler – det fik stifter Elon Musk til tasterne på Twitter.

Fredag i sidste uge skrev twitterbrugeren John Cohen, at han stod med et besynderligt problem. Han kunne ikke komme ind i sin Tesla. Det samme kunne ‘tusindevis af andre heller ikke’, hævdede han.

– Tusindvis af Tesla-ejer er låst ude af deres biler, fordi Teslas servere gik ned for to timer siden. Jeg er en af dem, lød tweetet.

Mange bruger ikke nøglen
Det fik Tesla-stifter- og direktør Elon Musk til tasterne. Han undskyldte det nedbrud, Tesla havde haft. Ifølge BBC stod det på i fem timer.– Burde komme tilbage online nu. Ser ud som om vi ved et uheld har øget netværkstrafikken. Beklager, vi vil træffe foranstaltninger for at sikre, at det ikke sker igen,” lød beskeden fra direktør på Twitter.

Tesla råder deres kunder til at bruge app’en som et supplement til bilens fysiske nøgler eller nøglekort, som kan ‘starte’ bilerne. App’en kan og skal dog ikke erstatte nøglerne eller kortet helt. Det nedbrud, som ifølge det engelske statsmedie var på Teslas servere i fredags, forhindrede dog app’en i at virke optimalt.

Mere end 500 personer brugte da også hjemmesiden DownDetector, som overvåger driftsforstyrrelser på alverdens hjemmesider, til at fortælle, at Tesla-app’en var nede.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk