Volvos ejere har købt lidt af Aston Martin.. og mere af Mercedes

Først sagde englænderne, at tilbuddet ‘slet ikke var relevant’. Men noget andet – og mere attraktivt – må være landet på forhandlingsbordet.


For nu ejer kinesiske Geely – som i forvejen sidder helt på Volvo, Polestar, Lotus, Proton og flere andre mærker – også på 7,6 procent af det problemramte engelske mærke. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

LÆS OGSÅ: Her vil de også forbyde diesel-og benzinbiler

Nyheden kommer efter, at Aston Martin i første omgang ellers meget offentlig afslog Geelys tilnærmelser. For bare et par måneder siden sagde bestyrelsesformand Lawrence Stroll, at kinesernes bud på 1,8 mia. kr. var ‘en dårlig aftale for de øvrige investorer’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvad der siden har ændret sig, har ikke præcist været fremme i offentligheden. Men nu er kineserne altså inde i varmen. I det hele taget er ejerskabet af Aston Martin, som flere gange i løbet af mærkets 108 lange historie er gået konkurs, noget af et kludetæppe.

Både Mercedes, nogle saudier, Lawrence Stroll og flere andre ejer i dag nogle procentdele af mærket. I samme ombæring kom det også frem, at Geelys bestyrelsesformand har købt 9,7 af aktierne i Mercedes-Benz.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk