Volkswagen trækker sig fra WRC

e71d0f9b73efdb016f25962c7af8280c

Dieselgate-skandalen gør ondt på VAG-koncernen, der nu skærer kraftig i sit motorsportsprogram. Senest med et farvel til World Rally Championship efter denne sæson.

Først kunne hele verden erfare, at VAG-koncernen drejer trædningsnøglen på Audis Le Mans-deltagelse efter 18 succesfulde år. Deriblandt med seks sejre til danske Tom Kristensen.

Men kniven har ikke skåret dybt nok i motorsportsprogrammet med den melding. Mediet Autosport erfarer nemlig, at den tyske gigantkoncern også slår i bakgear i Volkswagens deltagelse i WRC, Word Rally Championship. Med den iltre Polo WRC har fabrikken ellers domineret klassen de sidste fire år.

Alligevel bliver sæsonfinalen i Australien senere i denne måned, det sidste vi ser til VW i sporten, lyder det ifølge Autosport. Beslutningen skulle eftersigende været truffet på et bestyrelsesmøde i Wolfsburg i går morges.


VW var ellers i fuld gang med at udvikle 2017-raceren. Men de planer skrinlægges altså nu, ligesom kørerne, Sebastian Ogier, Jari-Matti Latvala og Andreas Mikkelsen, der er på kontrakt hos VW, alle er uden biler efter løbet i Australien.

En flad fornemmelse bliver WRC 2017 dog ikke trods VW’s tilbagetog. Både Citroën og Toyota står klar med hurtige biler. For førstnævnte bliver sæsonen tilmed en ny start efter deltagelse på lav blus, siden Red Bull træk sit sponsorat i 2013.

SE JARI-MATTI TESTE DEN POLO WRC, VI NU VED IKKE BLIVER TIL NOGET ALLIGEVEL, I GALLERIET HERUNDER

 

53a1efb942ee24eee14914226266d0e7


Reklame: