Volkswagen sagsøger tidligere chefer for diesel-skandale


VAG-gruppen vil have en erstatning ud af to tidligere topchefer. De skal betale for at have ‘svigtet deres ansvar’.

Dieselgate begyndte at rulle i 2015 og kostede Volkswagen milliarder af dollars i bøder og forlige med vrede ejere. Men dieseltågerne er stadig ikke fordampet i Wolfsburg, hvor fabrikken nu sagsøger to tidligere topchefer for deres rolle i sagen.

Det drejer som om fabrikkens tidligere administerende direktør Martin Winterkorn og den  ligeledes tidligere Audi-chef Rupert Stadler. Winterkorn forlod sin post blot en uge efter, at bilgiganten blev afsløret i at have manipuleret med en lang række dieselmodellers emissionstal. Det var tilbage i september 2015.


Stadler, derimod, sad på sin post som Audis overhoved i yderligere tre år, før VAG-gruppen rev hans kontrakt over. Og nu vil deres tidligere arbejdsgiver altså have begge mænd til at punge som en konsekvens af deres roller i sagen.

Millioner af biler og millarder af dollars
Volkswagen har foreløbig betalt 38 millarder dollars i bøder og erstatninger og tilbagekaldt 11 millioner biler på baggrund af svindlen. Beløbet finder fabrikken næppe i de tidligere chefers lommer. Alligevel vil Volkswagen altså nu gå rettens vej for at få et ansvar placeret mere konkret.

At det netop er Winterkorn og Stadler, VAG-gruppen retter skytset imod, skyldes ifølge koncernen selv, at ‘de to som ledende figurer har svigtet deres ansvar i denne sag’.

Winterkorns advokater har allerede afvist alle beskyldninger fra VAG-gruppen, mens Stadler stadig forholder sig tavs.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk