Volkswagen og Mercedes: Det er fint, at EU forbyder fossilbilen


Spørger man to af Tysklands helt store bilproducenter, er det fint, at EU har tænkt sig at forbyde nye benzin- og dieselbiler i 2035.

Med 339 stemmer for og bare 249 stemmer i mod kom EU i sidste uge et skridt tættere på at forbyde nye fossilbiler i 2035. Og det har både Mercedes og Volkswagen det tilsyneladende fint med.

Det selvom både Tyskland og Frankrig siger, at den nye, strammere lovgivning er ‘for ambitiøs’, og at den vil have stor negativ indflydelse på bilindustrien. Sådan er det dog ikke alle i selve bil-industrien der har det. Både Mercedes og Volkswagen har nemlig reageret på, at EU forsat mener, at forbrændingsmotoren skal forbydes i nye biler. Og det allerede i midten af næste årti.

LÆS OGSÅ: På denne dag forbyder EU fossilbilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Volkswagen var de første som sagde noget. I Wolfsburg mener man nemlig, at det er muligt at blive fri af forbrændingsmotoren i 2035. Og Mercedes er enig.

Til det tyske nyhedsbureau DPA tilføjer en talsmand fra Volkswagen, at beslutningen om at forlade forbrændingsmotoren er uden en vej tilbage. Når først det er sket, er der ikke andet at gøre, mener mærket. Volkswagen vil desuden have udfaset forbrændingsmotoren hurtigst muligt.

Et forbud kan blive svært at gennemføre
Volkswagen og Mercedes er ikke de eneste bilproducenter, der støtter et forbud mod nye benzin- og dieselbiler fra 2035. Ford, Stellantis og Jaguar har allerede sagt, at de også synes, det er en god idé at lægge forbrændingsmotoren på hylden.

For at forbuddet kan blive en realitet, skal alle 27 EU-lande dog blive enige om det. Og med store økonomier som Tyskland og Frankrig, der er imod forslaget i sin nuværende form, kan det vise sig at blive en meget vanskelig opgave for politikerne

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk