Volkswagen har taget patent på en pickup


Ikke hvilken som helst pickup dog. Hvis den bliver til noget, skal den nye pickup bygges på elbilen ID.Buzz. 

Volkswagen har fået patent på en ny udgave af elbilen ID.Buzz. Taget mangler fra C-stolpen og bagud. Altså en pickup. Det sjove er, at billederne i patentansøgningen er det samme, som Volkswagen selv delte på Twitter tilbage i april i anledningen af World Design.

På det tidspunkt kaldte Volkswagen designet for et “udkast”. En af de utallige ID.Buzz-idéer som Volkswagen havde arbejdet med, inden ID.Buzz blev sendt i produktionen. I tweetet sagde Volkswagen ikke noget om, at de tidligere har undersøgt muligheden for netop at sætte en elektrisk pickup i produktion.

VW har gjort det før
Men det gjorde den tidligere chef for Volkswagen i USA, Scott Keogh, bare et par dage før Volkswagen delte billedet. Dengang sagde Scott Keogh, at overgangen til elbiler vil være en enestående chance for bilindustrien til at ‘nulstille’ sig selv.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Scott Keogh er siden april blevet direktør for det gendannede Scout-mærke. Formålet er at bygge eldrevne pickups og SUV’er til det amerikanske marked. Volkswagen kontrollerer virksomheden. Så en ID.Buzz uden tag fra C-stolpen og bagud er ikke helt utænkelig.

Ligesom den faktisk heller ikke er uden fortilfælde. Type 2, der er ID.Buzz’ åndelige forbilledet, blev foruden den lukkede udgave som varevogn og/eller personbil også bygget som pickup.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk