Volkswagen har dårligt nyt om elbiler

Foto: Herbert Diess/LinkedIn

Elbilrevolutionen kommer ikke til at gå så stærkt, som nogen gerne vil tro, siger Volkswagens øverste direktør, Herbert Diess.


Kommer det til at gå rasende stærkt med omstillingen til elbil? Nej, siger Volkswagens top nu. Dertil er udfordringerne simpelthen for store og for dyre. For selvom Volkswagen har ny og billigere batteriteknologi på vej, så kommer det stadig til at tage tid.

I hvert fald kommer elbilerne ikke så hurtigt på vejene, som mange måske tror. Det fortæller Volkswagens øverste direktør Herbert Diess på et møde arrangeret af mediet Financial Times. Tyskerne har da også allerede meldt udsolgt.

I år bliver der ikke leveret flere ny elbiler fra de af koncernens mærker, som har biltypen på programmet. Det er der flere årsager til. Blandt andet den generelle usikkerhed om forsyninger som i øjeblikket plager alle industrier. Og så er Volkswagen-gruppen også hårdt ramt af flere corona-nedlukninger i Kina på det seneste.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
På mødet fortalte Herbert Diess, at udviklingen af elbiler tager tid og koster milliarder af euro. Noget der ikke bare lige sker over natten. Ligesom pengene, desværre, ikke hænger på træerne. Det er der, siger direktøren, bare mange analytikere som glemmer eller ser bort fra, når de kigger på Volkswagen som virksomhed.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk