Reklame:

Volkswagen forlader Rusland helt – russere overtager gigantisk fabrik

Det er endnu uklart, om Volkswagen har efterladt en klausul, så mærket – ligesom Renault – kan komme tilbage til Rusland.

Volkswagen-gruppen er færdig i Rusland. Helt færdig. Det står klart, efter at en russisk domstol har godkendt salget af koncernens aktiver i landet.

Hvor meget Volkswagen får med sig ud af Rusland, vides ikke med sikkerhed. Men i sidste uge skrev nyhedsbureauet Reuters, at aftalen har en værdi af 125 millioner euro.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Penge som den nu tidligere forhandler af Volkswagen-modeller i Rusland, Avilon, har fundet frem.

For de penge får Avilon nøglerne til Volkswagens fabrik i byen Kaluga og inventaret på stedet. Selv har Volkswagen kun sagt meget lidt om salget.

LÆS OGSÅ: For dumt: dansk bro kan ikke tåle… solen

Men man bekræfter, at aftalen også omfatter ‘eftersalgs-rettigheder’. Altså serviceaftaler og finansaftaler (leasing, red.) på allerede eksisterende VW-modeller og den slags.

Reklameblok:
Ifølge New York Times brugte Volkswagen op mod 774 millioner euro på at bygge fabriksanlægget i Kaluga. Det stod færdigt med fuld produktionskapacitet i 2009. På fabrikken kan der bygges 225.000 biler om året, hvor 4.000 ansatte har deres daglige gang.

Dem har Volkswagen ikke skilt sig af med, da man i første omgang forlod Rusland.

Men om tyskerne nogensinde vender tilbage til fabrikken, er usikkert.  I hvert fald har det ikke været fremme, om Volkswagen har sikret sig en tilbagekøbsret i stil med Renaults aftale, da mærket forlod Rusland.Det franske mærke, der solgte Lada for en russisk rubel sidste år, har sikret sig, at man inden for en periode på 5 år kan overtage Lada og de efterladte fabrikker igen.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?