Volkswagen fordoblede bilsalget sidste år

Volkswagen PR

På trods af manglen på mikrochips formåede Volkswagen, der er en del af verdens største bilkoncern, at fordoble sit salg af en bestemt biltype sidste år.

Sidste år var et år med markant mere medvind på samlebåndene, end Volkswagen er vant til. Faktisk gik det – på trods af den globale mangel på mikrochips – så godt, at fabrikken fra Wolfsburg fordoblede sit salg af en bestemt biltype i 2021.

Nemlig elbilen.

Det oplyser Volkswagens danske importør i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Helt konkret sendte Volkswagen 263.000 elbiler på vejene i 2021, hvilket er 97 procent flere, end fabrikken fik samlet og solgt i 2020.

Langt den mest populære elbil fra mærket er SUV’en ID.4. Alene den model står nemlig for hele 179.000 af de leverede biler sidste år. Det kunne også mærkes herhjemme, hvor ID.4’eren med 2669 biler blev Danmarks mest solgte elbil i 2021.

Det blev også til 76.000 eksemplarer af ID.3, og måske lige så interessant 41.500 eksemplarer af den lille e-UP!

Artiklen fortsætter efter videoen:

ID.6, der kun sælges i Kina, blev der solgt 18.000 eksemplarer af.

En måde at undgå bøder på
Når Volkswagen sælger så mange elbiler, skyldes det flere ting. Blandt andet presser EU på elbilsslaget i form af bøder til alle bilproducenter, der ikke overholder en vis Co2-grænseværdi. Noget der er nemmest at overholde ved at sælge mange elbiler, og det ved Volkswagen godt.

Meget tyder på, at fabrikken stod til en milliardbøde i euro fra EU, hvis ikke man havde sendt de mange elbiler på gaden. Det har DR’s forbrugerprogram Kontant fornyelig afdækket.

Noget andet er, at forbrugerene af flere årsager lige nu helst vil have nye elbiler. Så det giver ganske enkelt større plus på bundlinjen at bruge de mikrochips, fabrikkerne kan skaffe, på elbiler.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk