Volkswagen følger Audi: Har bygget den sidste forbrændingsmotor

I sidste uge meldte Audi ud, at man stopper udviklingen af forbrændingsmotoren. Nu følger Volkswagen trop.

Med dagens udmelding har to af VAG-koncernens helt store mærker frasagt forbrændingsmotoren. I hvert fald i helt nye konfigurationer.
Til det tyske Automobilwoche fortæller VW-chef Ralf Brandstatter, at mærket har indstillet al udvikling af nye benzin-og dieselmotorer.


I samme medie fortalte Audi om præcis den beslutning for en uge siden. Men modsat Audi har VW ikke direkte givet regelstramningerne i den kommende Euro 7-norm skylden.

Brandstatter ville dog gerne fortælle, at man lige som i Audis tilfælde også holder liv i forbrændingsmotoren. Det bliver dog det eksisterende motorprogram, man satser på.


– Vi har stadig brug for dem (forbrændingsmotoren, red.) i noget tid endnu, og så er de nødt til at være så effektive som overhovedet muligt, fortæller VW-chefen.

BMW beholder benzinen
Der er da heller ingen grund til at frygte for forbrændingsmotorens eksistens. Den forsvinder nemlig ikke i morgen. Både Volkswagen, Audi og resten af VAG-gruppen henter nemlig størstedelen af sin indtjening på biler med benzin og diesel-motorer.

Alligevel står dagens udmeldning i skærende kontrast til BMW’s om det samme. Umiddelbart efter Audis udmelding i sidste uge, fortalte BMW nemlig, at man ingen planer har om at sige farvel til forbrændingsmotoren. Hverken de nuværende eller nye udgaver.

 

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk