Volkswagen-ansatte får coronabonus


Hårdt arbejde skal kunne betale sig. Også under en pandemi. Det mærker de ansatte på Volkswagens fabrikker i Tyskland nu for anden gang.

Corona-pandemien har påvirket forskellige industrier de sidste to år. Bilindustrien er en af ​​dem, og de forskellige bilmærker har ihærdigt forsøgt at bakke op de ansatte, som trods risikoen har taget en ekstra tørn på arbejdspladsen.

En af disse virksomheder er Volkswagen AG. I en pressemeddelse skriver Volkswagen, at de ansatte på mærkets tyske fabrikker vil gå en ‘coronabonus’. Som en slags anerkendelse for deres vedvarende arbejde i nogle hårde måneder. Bonussen betyder, at de ansatte får 500 euro – lige omkring 3.800 kr. – hver. Praktikanter eller universitetsstuderende, som Volkswagen har ansat, får 300 euro. 2.230 kr. sat ind på deres konto med den næste udbetaling af månedslønnen.

Pengene er skattefrie
Og fordi det i sidste ende er den tyske regering, som har sagt, at landets virksomheder må trække den slags bonusser fra i skat, får medarbejderne udbetalt deres bonusser i bruttobeløb. Der skal ikke betales skat.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– I de seneste måneder har pandemien i høj grad testet vores medarbejdere – uanset om de arbejdede på vores lokationer eller eksternt. Den fleksibilitet og utrættelige dedikation, de har udvist, er en bemærkelsesværdig præstation, som vi gerne vil anerkende. Det er årsagen til den nye coronavirus-bonus, siger Volkswagens HR-chef Gunnar Kilian i pressemeddelse.

Volkswagens første runde af coronavirus-bonusser blev udbetalt i juni 2021 for perioden fra marts 2020 til juni 2021. Dengang fik de ansatte 1.000 euro svarende til 7.400 kr. oveni månedslønnen.

Det er ikke første gang, der udbetales coronabonusser i bilindustrien. Daimler (som nu hedder Mercedes-Benz AG) gav i december 2020 deres ansatte 1.055 euro svarende til 7.850 kr. i coronabonus.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk