Volkswagen afviser intet: Boblen kan gøre comeback

e-Bugster er et koncept fra 2012. Det blev aldrig til mere end det. Foto: Volkswagen

I 2019 kørte den foreløbig sidste Beetle – eller Boble – af samlebåndet på Volkswagens Fusca-fabrik i Brasilien. Men Volkswagen har af den grund ikke nødvendigvis produceret den sidste bil med det navn.

Det afslørede mærkets topchef Herbert Diess, da brugerne på Reddit.com i en såkaldt ‘Ask Me Anything’-session fik mulighed for at stille VW-topmanden nogle spørgsmål. Men det bliver formentlig ikke som benzinbil, at Beetle gør comeback. Hvis den altså kommer igen.

I stedet fik den tyske topchef fortalt Redditbrugerne, at Volkswagen stadig er åbne for den mulighed der er i at producere en ny Beetle på elbilplatformen MEB. Den samme platform som den nuværende ID.3 og den kommende ID.Buzz bygges på.

Herbert Diess vil dog også gerne forklarer, hvorfor Boblen ikke stod først for, da Volkswagen udviklede MEB-platformen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– I vores historie er T2’eren – altså rugbrødet/bussen – bestemt den, som flest har stærke følelser for. Derfor har det været min førsteprioritet at få det ikon tilbage på vejene. Men ja, MEB-platformen gør det bestemt muligt at genoplive andre af vores historie modeller, lyder forklaringen.

Idéen er ikke ny
Det er – uanset hvordan vi vender og drejer Diess’ udtalelse – på ingen måde ordene, der bekræfter, at Boblen kommer igen. Men det er heller ikke en afvisning. Man kan altså godt sige, at Volkswagen holder døren på klem. Og det har tyskerne faktisk gjort længe. Allerede i 2018 – altså endnu inden Beetlen forlod samlebåndet – talte Diess varmt om muligheden for, at modellen ville komme igen på et senere tidspunkt.

Volkswagen har da også frigivet flere tegninger af et E-Beetle-koncept. Det var i 2012 med elbilen e-Bugster. Altså længe før elbiler fik så meget fart på, som de har nu.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk