Vmax-legende: Olivers knivskarpe RX-7 med biturbo

Vi er gået i de gamle Vmax-arkiver for at se tilbage på Olivers smukke og lynhurtige Mazda RX-7 med biturbo

NB: Davs du! Artiklen, du nu skal til at læse, har vi fundet hos vores gode venner på Bil Magaisnet. De råder nemlig over det gamle Vmax-arkiv – så tak til dem.

Da jeg modtog en email fra amerikanske Oliver med et billede af et imponerende flot motorrum fra en Mazda RX-7, var jeg sikker på at bilen kom fra USA. Det var ikke kun den engelske tekst, der gjorde at jeg troede at bilen ikke var dansk. Jeg havde heller aldrig set sådan et RX-7 motorrum i Danmark.

Jeg fik nærmest et chok, da jeg åbnede det næste foto i mailen. Bilen var jo på danske nummerplader. Fantastisk.

Oliver spurgte beskedent om jeg var interesseret i at lave en artikel til Vmax med hans RX-7. Om jeg var? Naturligvis, skrev jeg straks tilbage til dansk-amerikaneren.

Thuja-hække
Aftalen om foto af bilen kom hurtig i stand, og jeg skulle mødes med Oliver i hans hjem i Randers. Et rigtig typisk parcelhus kvarter med næsten alt for pæne huse, velholdte haver og murede garager. Var det virkelig her jeg skulle finde denne seje japanske sportsvogn?

Adressen var rigtig, men jeg tøvede lige 5-8 sekunder inden jeg kørte ind ad den flisebelagte indkørsel omkranset af thuja-hække til alle sider. Måske skulle jeg have taget min hjemmestrikkede cardigan på, og ikke mine for-vaskede cowboybukser og hættetrøje?

Nå, men frem i døren kom en venlig mand, der sagde: Velkommen Henrik. Det måtte altså være det rigtige sted.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre


Reklame: