Vmax-legende: BMW E30 ‘M5’ – her er rygning tilladt!


I et forbudsland som Danmark, hvor rygning næsten er blevet mere kriminelt end mord, er det fedt at opleve Kenn og hans ombyggede BMW E30 M5 blive fyret af, så røgen hænger tungt over hele Sønderjylland!

NB: Dav! Artiklen, du nu skal til at læse, har vi fundet hos vores venner på Bil Magasinet. De råder nemlig over det gamle Vmax-arkiv. Så tak til dem!

I lille Danmark er vi ramt af alverdens forbud. Ikke kun når det gælder biler, men snart også på alle andre områder. Hvad mener du f.eks. om rygepolitikken på barer og mange andre steder? Det er snart umuligt at få en gang ordentlig røg…

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men allerede da jeg tidligt om morgenen kørte hjemmefra denne dag, vidste jeg, at jeg ville få opfyldt min dosis af røg i lang tid. Kenn fra Sønderjylland havde nemlig lovet at fyre sin røgmaskine heftigt af.

Nu tror du måske, at Kenn havde inviteret mig en tur på diskotek, men røgmaskinen var af den slags på fire hjul – nemlig den sønderjyske bilhandlers meget specielle BMW E30 Cab.

– Jeg må indrømme, at den ikke helt almindelig. Det er, så vidt jeg ved, den eneste E30 Cabriolet i Danmark med den her motorombygning, griner Kenn.

Og netop motorombygningen er det helt specielle ved denne vogn, for der er smidt en brutal M5-motor i fra en BMW E34-model. Sådan en motor har standard 315 hk, så det lovede godt for min hang til røg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kenn har så yderligere hentet ekstra power ud af den bundsolide 3,6-liters motor. Andre knastaksler, Electromotive-motorstyring samt direkte indsugning har efter en tur hos Westspeed i Kvong givet 370 hk.

KLIK ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre